Ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një treg të sigurt dhe të drejtë për blerësit dhe shitësit tanë. Për të mbështetur këtë angazhim, ne kemi vendosur rregulla dhe politika që rregullojnë pritshmëritë tona për blerësit dhe shitësit, veprimet që do të ndërmarrim për t’ju mbajtur të sigurt dhe se si do t’ju mbrojmë nëse diçka shkon keq.

Kërko Ndihmë në iDuaa..

Duke u njohur dhe duke ndjekur politikat tona, ju do të na ndihmoni të mbajmë një mjedis të sigurt për të gjithë dhe të jeni në gjendje të shmangim ndërprerjet që mund të vijnë nga shkeljet e paqëllimshme të rregullave tona.

Disa nga rregullat tona pasqyrojnë kërkesat ligjore lokale, ndërsa të tjera bazohen në përvojën tonë se si të mbrohemi më mirë të gjithë që përdorin shërbimet e iDuaa.

Në seksionin tonë të politikave, do të gjeni informacione për artikujt që mund dhe nuk mund të shiten, udhëzues për krijimin dhe mirëmbajtjen e listave, detaje se si ne mbrojmë të dhënat tuaja personale dhe më shumë.

Një nga themelet e përvojës së Idua është niveli i besimit midis të gjithë anëtarëve të komunitetit iDuaa. Për të ruajtur këtë besim, ne presim që të gjithë anëtarët ta trajtojnë njëri-tjetrin me respekt. Politikat tona rreth sjelljes së anëtarëve janë të vendosura për të mbrojtur të gjithë në komunitetin tonë dhe për të siguruar që blerja dhe shitja në Iduaa është një përvojë e këndshme për të gjithë.

Ne ju rekomandojmë që të mësoni rreth politikave të shitjes së Idua përpara se të listoni një artikull. Kjo ju ndihmon të shmangni shkeljen aksidentale të çdo rregulli. Nëse nuk respektoni rregullat, për të mbrojtur integritetin e tregut tonë, ne mund të ndërmarrim veprime të caktuara, të tilla si heqja e listimeve ose produkteve tuaja dhe kufizimi i privilegjeve tuaja të blerjes dhe shitjes. Për më shumë detaje, ju lutemi shikoni udhëzimet individuale të politikave më poshtë.

Pyetjet e bëra më shpesh

Cilat rregulla dhe kërkesa ekzistojnë për blerësit e iDuaa?
Kur bëni ofertë ose blini një artikull, ju jeni dakord me rregullat që kemi vendosur për komunitetin tonë. Ju mund të gjeni më shumë detaje mbi këto rregulla më poshtë.

Kur mund të regjistrohem në eBay?
Ne i lejojmë njerëzit të regjistrohen si anëtarë pasi të jenë 18 vjeç.

Çfarë duhet të bëj nëse mendoj se një person që blen një artikull nga unë është i mitur?
Një person nën 18 vjeç mund të përdorë llogarinë e një të rrituri me lejen e mbajtësit të llogarisë. Sidoqoftë, mbajtësi i llogarisë është përgjegjës për gjithçka që bëhet me atë llogari. Ju mund të raportoni një përdorues tek ne nëse besoni se ai është nën 18 vjeç. Ju duhet të përfshini emrin e përdoruesit dhe çdo mesazh ose email që keni marrë prej tyre.

Pse më duhet të specifikoj vendndodhjen e artikullit në listën time?
Blerësve u pëlqen të dinë se nga po dërgohet artikulli pasi u ndihmon atyre t’u jepet një ide se sa do të kushtojë transporti dhe sa kohë mund të duhet për të mbërritur artikulli. Të kesh një vendndodhje të pasaktë të artikullit mund të shkaktojë konfuzion dhe të çojë në një përvojë të dobët për blerësin tuaj.

Si mbrohem nga blerësit abuzues?
Nëse iDuaa zbulon se sjellja e një blerësi është abuzive, ne do të marrim masa ndaj blerësit dhe do të heqim komentet dhe defektet negative dhe neutrale, duke përfshirë rastet e hapura në matjet e shërbimit.

Po sikur të ndodhë diçka që është jashtë kontrollit tim?
Ne do t’ju mbrojmë duke hequr komentet dhe defektet negative dhe neutrale kur ndodhin gjëra që janë jashtë kontrollit tuaj, si p.sh. moti ose vonesat e operatorit celular, ose kur artikulli arrin me vonesë, por gjurmimi tregon se jeni dërguar në kohë.

Çfarë duhet të bëj nëse shoh një artikull që nuk lejohet?
Nëse shihni një produkt që shkel një nga politikat tona, raportojeni atë.

Çfarë lloj artikujsh janë të listuar në iDuaa?
Pothuajse çdo gjë që mund të mendoni. Por ka disa kategori artikujsh që ne i kufizojmë. Shikoni listën tonë të artikujve të ndaluar dhe të kufizuar.

Politikat e artikujve të ndaluar dhe të kufizuar të iDuaa:

 • Politika e artikujve për të rritur
 • Politika Airsoft, pushkë ajrore dhe armë BB
 • Politika e alkoolit
 • Politika e produkteve shtazore
 • Politika e kurtheve të kafshëve
 • Politika e artefakteve dhe formacioneve të shpellave
 • Politika e softuerit Beta dhe OEM
 • Politika e shufrave
 • Politika e listimeve të shanseve
 • Politika e listave të bamirësisë
 • Politika e monedhës së arkëtueshme
 • Përmbledhje e politikave të informacionit
 • Politika e artikujve të falsifikuar
 • Politika e kuponave
 • Politika e kartës së kreditit dhe debitit
 • Politika e fatkeqësive dhe tragjedisë
 • Politika e artikujve të dorëzuar në mënyrë elektronike
 • Politika e mallrave me embargo
 • Nxitja e politikës së veprimtarisë së paligjshme
 • Politika e biletave të ngjarjeve
 • Politika e plehrave dhe pesticideve
 • Politika e armëve të zjarrit dhe aksesorëve
 • Politika e artikujve funeral
 • Politika e kartave të dhuratave
 • Politika e artikujve të qeverisë
 • Politika e materialeve të rrezikshme
 • Politika e pjesëve të trupit të njeriut
 • Politika e drogave të paligjshme dhe mjeteve të drogës
 • Politika e paligjshme e përmbajtjes eksplicite
 • Politika e artikujve jomaterialë
 • Politika tregtare ndërkombëtare
 • Politika e bizhuterive
 • Politika e thikave
 • Politika e kafshëve të gjalla
 • Politika e pajisjeve të kyçjes
 • Politika e biletave të lotarisë
 • Politika e pajisjeve mjekësore
 • Politika e artikujve ushtarakë
 • Politika fyese materiale
 • Politika e informacionit personal
 • Politika e bimëve dhe farërave
 • Politika e artikujve të lidhur me policinë
 • Politika e barnave me recetë dhe pa recetë
 • Politika e rritjes së çmimeve
 • Politika e sigurisë së produktit
 • Politika e artikujve të ndaluar për të rritur
 • Politika e mbrojtjes së të miturve
 • Politika e pasurive të paluajtshme
 • Replika e monedhave dhe politika e monedhës
 • Politika e kopjimit, lodrave dhe armëve të zjarrit mbështetëse
 • Politika e shitjes së artit
 • Politika e shërbimeve
 • Politika e automateve
 • Mediat sociale dhe rishikimet e politikave të manipulimit
 • Politika e pullave
 • Aksionet dhe politikat e tjera të letrave me vlerë
 • Politika e pronës së vjedhur
 • Politika e duhanit dhe e-cigareve
 • Politika e udhëtimit
 • Politika e veshjeve të përdorura
 • Politika e automjeteve, pjesëve dhe aksesorëve
 • Politika e dhunës dhe kriminelëve të dhunshëm
 • Politika e monedhës virtuale
 • Politika e armëve

Main Menu